Szanowni Państwo,

 

Ochrona danych osobowych jest jednym z najważniejszych zagadnień Spółki Frech Tools Poland.

Z uwagi na rozpoczęcie obowiązywania od dnia 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych (RODO). W związku z powyższym uprzejmie informujemy o zasadach przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.

Zgodnie z art. 13 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informuję, iż:

  • Administratorem danych jest Frech Tools Poland Sp. z oo. z siedzibą przy ul. Księdza Jerzego Popiełuszki 1, 58-260 Bielawa,
  • Dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 b Rozporządzenia, wyłączenie zgodnie z określonymi celami:
    • Działań marketingowych,
    • Przedstawienia oferty,
    • Realizacji sprzedaży i działań przed zawarciem umowy,
    • Dalszych kontaktów gwarantujących prawidłową realizację dokonanej sprzedaży (kontakt w celach reklamacyjnych lub gwarancyjnych),
    • Finansowo – księgowych -przetwarzanie jest niezbędne do wykonania przepisów prawa m.in. podatkowych, w tym art. 74 Ustawy o Rachunkowości, do czasu wymaganego właściwymi przepisami prawa podatkowego.
  • W związku z celami, o których mowa powyżej odbiorcą Państwa danych osobowych mogą być podmioty pośredniczące w wykonywanych przez administratora zobowiązaniach umownych np.:
    • Inne instytucje w ramach czynności reklamacyjnych, i gwarancyjnych,
    • Dostawcy usług IT,
    • Kancelarie prawne.

Jednocześnie informujemy, że nie wyrażenie zgodny na udostępnienie Państwa danych osobowych innym podmiotom, może skutkować brakiem możliwości zawarcia umowy lub świadczenia usług reklamacyjnych, czy też gwarancyjnych.

  • Państwa dane będą przechowywane przez okres:
    • Trwania umowy,
    • Obsługi reklamacyjnej,
    • Obsługi gwarancyjnej,
    • Określony przepisami podatkowymi.
  • Posiadają Państwo prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, prawo wniesienia skargi do UODO, gdy uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE,
  • Państwa dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany oraz tradycyjny.